Президент Мальти запевнила Порошенка у підтримці територіальної цілісності України

Президент Мальти запевнила Порошенка у підтримці територіальної цілісності України

Укрінформ
Мальта продовжуватиме підтримувати євроінтеграційні прагнення України, а також її  суверенітет та територіальну цілісність.

На цьому наголосила  Президент Мальти Марі-Луїз Колейро-Прека під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мальта продовжуватиме підтримувати Україну та її прагнення бути тісніше пов’язаною з Євросоюзом, а також суверенітет України та територіальну цілісність", - сказала вона.

Марі-Луїз Колейро-Прека також додала, що пишається тим, що Україна отримала безвіз під час головування Мальти в ЄС. Вона висловила сподівання, що завдяки візовій лібералізації більше українських туристів зможе приїхати до Мальти, а також тих, хто хоче вивчати англійську.

Зі свого боку, Президент України Петро Порошенко подякував Мальті за її роль у підтримці незалежності України та її територіальної цілісності. "Мальтійське головування в ЄС також було дуже ефективним для України", - додав він.

"Ми також дуже цінуємо вашу позицію, що санкції (проти РФ - ред.) мають бути до повного виконання Мінських домовленостей. Це - єдиний механізм, як ми можемо зупинити війну", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-