Раді пропонують створити

Раді пропонують створити "велику палату" у Конституційному суді

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про Конституційне провадження", який визначає механізм реалізації права громадян на скаргу до Конституційного Суду.

Як зазначається на сайті парламенту, автором відповідного законопроекту № 6427 є народний депутат від БПП Сергій Алєксєєв.

Згідно із пояснювальною запискою, метою проекту закону є запровадження на законодавчому рівні порядку реалізації права на конституційну скаргу та приведення у відповідність із вимогами Конституції України процедури здійснення Конституційним Судом України конституційних проваджень.

Законопроект передбачає утворення Великої палати, що діє у складі усіх суддів Конституційного Суду України, яка вирішує питання у справах за конституційними поданнями та конституційними зверненнями.

"Два сенати Суду, кожен із яких діє у складі дев'яти суддів, повинні забезпечити розгляд питань щодо відповідності Конституції України законів України (їх окремих положень) за конституційною скаргою особи. Шість колегій суддів, кожна з яких діє у складі трьох суддів, утворюються для вирішення процесуальних питань", - йдеться у пояснювальній записці до документа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-