Порошенко і Лукашенко в Чорнобилі вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів

Порошенко і Лукашенко в Чорнобилі вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів

Фото
Укрінформ
Президенти України Петро Порошенко і Білорусі Олександр Лукашенко в день 31-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Глави держав поклали корзини квітів до "Стіни пам'яті" меморіального комплексу "Героям Чорнобиля", - йдеться в повідомленні.

Пам'ятний меморіал "Стіна пам'яті" встановлено біля адміністративної будівлі Чорнобильської атомної електростанції. Меморіал виконано з червоного та білого каменю, увінчано масивною аркою з дзвоном і хрестом. По периметру споруди розміщені гранітні таблички з іменами співробітників станції, які загинули під час ліквідації аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС. На триметровій арці встановлено 200-річний дзвін, подарований станції настоятелем Свято-Іллінського храму міста Чорнобиля. Щороку 26 квітня лунає поминальний дзвін.

Планується, що основна увага глави держав приділять проведеним роботам з підтримки на належному рівні радіаційної безпеки, що безпосереднім чином зачіпає інтереси мешканців обох країн. Президенти ознайомляться з будівництвом нової безпечної захисної споруди і зберіганням відпрацьованого ядерного палива, вшанують пам'ять загиблих ліквідаторів.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко і Лукашенко також проведуть переговори на території Білорусі.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-