Росія стягнула на кордон з Україною 50 тисяч військових — Турчинов

Росія стягнула на кордон з Україною 50 тисяч військових — Турчинов

Укрінформ
Росія зосередила на кордоні з Україною близько 50 тисяч військовослужбовців, які здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію України.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час виступу у Києво-Могилянській академії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вздовж державного кордону України вже розгорнуто наземне угруповання ЗС РФ, яке включає до 50 тис. військовослужбовців, не рахуючи бойовиків 1 та 2 армійських корпусів на тимчасово окупованій території Донбасу”, - сказав Турчинов.

За його словами, командування ЗС РФ також підтримує у постійній готовності до застосування підрозділи угрупування “Північ”, розгорнуті на півночі окупованого Криму. “На півострові розміщено наступальне озброєння, у тому числі ракети, які можуть нести ядерні бойові частини”, - додав він.

Секретар РНБО повідомив, що вздовж кордону з Україною розгортаються три нові дивізії: 3-тя, 144-та і 150-та, “що є з’єднаннями у складі додатково розгорнутих у останні роки трьох армій — 1-ї гвардійської танкової, 20-ї та 8-ї загальновійськових армій”.

“Таке потужне військове угрупування має виключно наступальний характер. У разі прийняття Москвою політичного рішення щодо розширення масштабів збройної агресії проти України 1 та 2 армійські корпуси вестимуть наступальні дії з посиленнями російськими регулярними військами. Російські підрозділи, дислоковані поблизу державного кордону спроможні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію нашої держави”, - заявив він.

Фото: http://turchynov.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-