У КВУ розповіли, як нардепи закидають Раду “законодавчим спамом”

У КВУ розповіли, як нардепи закидають Раду “законодавчим спамом”

Дослідження
Укрінформ
В Україні потрібен комплекс заходів для того, щоб оздоровити роботу Верховної Ради.

На цьому наголосив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель під час сьогоднішньої презентації дослідження "Річниця уряду: чи вдалося Володимиру Гройсману налагодити співпрацю із Верховною Радою", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно зараз змінювати підхід до законодавчої роботи. При проведенні конституційної реформи передбачити норму, яка є в конституціях багатьох країн - що суб'єктом законодавчої ініціативи не може бути окремий депутат, а лише група народних депутатів. Є різні норми в європейських країнах - від 5% членів парламенту до 10%. Але ці норми дисциплінують депутатів. Тому що, на превеликий жаль, зараз наш парламент засипаний так званим законодавчим спамом - коли законопроекти, проекти постанов реєструються насамперед з метою самопіару. І досить часто реєструються і абсурдні законопроекти, які отримують розгромну критику з боку науково-експертного управління, з боку профільних міністерств і так далі", - сказав Кошель.

Він додав, що вказав лише кілька пунктів, але тема значно ширша.

Водночас Кошель назвав "надзвичайно промовистим" той факт, що впродовж останнього тижня уряд озвучив кілька ключових реформ - медичну, пенсійну, земельну, але жодна політична сила - ні від опозиції, ні від коаліції - не озвучила своєї позиції щодо цих реформ, а всі оцінки були виключно в емоційній площині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-