Ващиковський: “Східне партнерство” є єдиним важливим інструментом зближення з ЄС

Ващиковський: “Східне партнерство” є єдиним важливим інструментом зближення з ЄС

Укрінформ
Проект “Східне партнерство” на сьогодні є єдиним серйозним механізмом зближення східних сусідів з ЄС.

Про це під час спільної прес-конференції з главою МЗС Молдови Андреєм Галбурем заявив очільник польської дипломатії Вітольд Ващиковський, інформує польське зовнішньополітичне відомство, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У принципі, “Східне партнерство” на сьогодні є єдиним важливим інструментом східної політики ЄС, інструментом, який наближає наших партнерів зі “Східного партнерства” до Європи, інструментом, який стабілізує ситуацію на сході Європи, на сході ЄС”, - зазначив Ващиковський.

Міністр висловив сподівання, що Молдова й надалі реалізовуватиме політику зближення з ЄС, підкресливши, що Варшава “зацікавлена європейським курсом молдавського уряду”. Він додав, що Польща надаватиме допомогу Кишиневу на цьому шляху.

Ващиковський висловив сподівання, що візит молдавського колеги буде хорошою нагодою для виведення двосторонніх відносин на більш високий рівень.

У свою чергу Галбур зазначив, що “найважливішим пріоритетом” для Молдови залишається імплементація угоди про асоціацію з ЄС.

“Уряд і парламент зроблять усе, що від них залежить, щоб виконати наші зобов'язання щодо підписаної угоди з ЄС”, - заявив Галбур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-