Сьогодні у Варшаві обговорять майбутнє “Східного партнерства”

Сьогодні у Варшаві обговорять майбутнє “Східного партнерства”

Укрінформ
Глави МЗС “Вишеградської групи” і проекту “Східного партнерства” обговорять в середу у Варшаві майбутнє СП і східну політику ЄС.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначає МЗС Польщі, це вже традиційна зустріч глав дипломатії “Вишеградської четвірки” і “Східного партнерства”, яке відбуватиметься в рамках підготовки до п'ятого саміту “Східного партнерства”, що відбудеться 24 листопада у Брюсселі.

Cеред головних тем розмов будуть також перспективи розвитку транспортного та інфраструктурного сполучення між країнами ЄС та Партнерства.

На запрошення глави польської дипломатії Вітольда Ващиковьского у зустрічі також візьмуть участь глави МЗС Хорватії, Естонії, Румунії та Швеції і Єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Хан. Крім того, у зустрічі братимуть участь представники високого рангу від МЗС Болгарії, Словенії, Великої Британії, Мальти та Європейської служби зовнішніх дій.

Міністрів, які зустрінуться у Варшаві, у своїй резиденції у Варшаві прийме також президент Польщі Анджей Дуда.

“Президент розповість про свої пріоритети у регіональній політиці та ініціативі Міжмор’я. Він також підтримає подальше розширення ЄС і реформу “Східного партнерства” у напрямі потреб окремих країн”,- повідомив міністр канцелярії президента РП Кшиштоф Щерський.

Напередодні, глава МЗС України Павло Клімкін підкреслив, що  на варшавській зустрічі очільники зовнішньополітичних відомств обговорюватимуть як змінити Партнерство і зробити його "важливим шляхом уперед для тих, хто має намір приєднатися до європейського проекту".

У березні під час візиту до Польщі Клімкін заявив, що в рамках цієї зустрічі він запропонує кілька нових ініціатив для поглиблення інтеграції з ЄС. За його словами, йдеться про поглиблення освітнього та наукового обміну, створення нових бізнесових платформ та платформи для розвитку старт-апів, програми в напрямі енергозбереження, газової інфраструктури, взаємодію у сфері безпеки у широкому контексті. Він також зазначив, що Київ бажатиме долучитися до різних європейських проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-