У новому законопроекті про НАЗК прописана персональна відповідальність - Петренко

У новому законопроекті про НАЗК прописана персональна відповідальність - Петренко

Укрінформ
Міністерство юстиції розробило і презентувало законопроект щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції, який у понеділок уже буде в парламенті.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції в Укрінформі.

«Моє прохання до членів українського парламенту, щоб цей український законопроект, який був обговорених з членами громадськості і ми включили пропозиції, протягом вихідних будуть ще додаткові пропозиції від експертів, в понеділок він потрапить до українського парламенту, щоб цей законопроект став законом і його проголосовано в тій редакції, яка максимально відповідає тексту первинного законопроекту», -  зауважив Петренко.

Він підкреслив, що згідно з пропонованими змінами пропонується перезапустити конкурс, прибрати колективну відповідальність і ввести персональну в системі НАЗК. Окрім того, законопроектом передбачено обмеження необгрунтованих премій керівникам НАЗК.

Також, за словами міністра, законопроект вирішить питання тих декларантів, хто не встиг подати декларації до 1 квітня.

Окрім того, в законі прописали пропозицію, щоб конкурс до НАЗК був проведений після набуття чинності закону.

«Позиція уряду - ми не будемо робити жодних змін в сенситивній частині закону, яка стосується електронного декларування, яка стосується кола осіб, які подають декларації. Наша принципова позиція - що ми повинні вирішити інституційну проблему щодо керівництва НАЗК, щодо відповідальності керівників НАЗК, і нарешті, забезпечити нормальну роботу даного органу, який має і велике фінансування і велике зобов'язання перед українським суспільством стосовно питань, пов'язаних з антикорупційною політикою і роботою з корупцією. Ми розраховуємо, що український парламент підтримає нашу ініціативу», - заявив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-