Мін'юст переписав закон про НАЗК, аби стримати апетити керівництва до премій

Мін'юст переписав закон про НАЗК, аби стримати апетити керівництва до премій

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що керівництво НАЗК не зможе відтепер зловживати бюджетними коштами для нарахування собі премій.

Про це він сказав в Укрінформі на презентації законопроекту щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Ми прописали у тексті законопроекту положення щодо премій керівництва НАЗК - голова НАЗК і його заступники мають обмеження щодо нарахування собі особисто премії. Не більше 50 відсотків від посадового окладу - це достатнє фінансування для такого органу", - сказав Петренко.

Він наголосив, що можна нараховувати премії для рядових співробітників для мотивації, але коли керівництво НАЗК встановлювало собі 300-400 відсотків премії і їх заробітна плата складала 200-250 тисяч гривень щомісяця для кожного - "є неприпустимим навіть з точки зору логіки і ефективності їх роботи". 

Міністр підкреслив, що є неприпустимим коли всього 11 подань про притягнення до відповідальності за минулий рік було направлено НАЗК до судів. Всього зараз проводиться "чи то 30, чи то 70 перевірок декларацій держслужбовців при бюджеті 600 млн гривень на фінансування даного органу", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-