Рішення Європарламенту свідчить про визнання прогресу України - МЗС

Рішення Європарламенту свідчить про визнання прогресу України - МЗС

Укрінформ
Широка підтримка у Європарламенті рішення про запровадження безвізового режиму з Україною є визнанням прогресу держави в імплементації масштабних реформ.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України щодо схвалення Європарламентом пропозиції стосовно надання Україні безвізового режиму. 

"Україна вітає сьогоднішнє схвалення Європейським парламентом законодавчої пропозиції стосовно лібералізації візового режиму для громадян України. Широка підтримка цього рішення серед всіх провідних сил ЄП є визнанням прогресу нашої держави в імплементації широкомасштабних реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією, забезпечення прав людини, управлінні кордонами та міграцією", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Як наголошується, Україна рішуче налаштована продовжувати комплексні реформи і розраховує на подальшу підтримку з боку Євросоюзу.

У МЗС підкреслили, що рішення Європарламенту є важливим кроком на шляху інтеграції України з ЄС, усунення штучних бар’єрів для міжлюдських контактів, розвитку економічного та наукового співробітництва, культурного обміну.

"Очікуємо, що Рада ЄС схвалить остаточне рішення найближчими тижнями, що дозволить громадянам України скористатися можливостями безвізових подорожей до ЄС вже під час цьогорічних літніх відпусток", - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, Європарламент ухвалив у четвер, 6 квітня, законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС. Резолюцію підтримав 521 депутат, 75 голосували проти та 36 утрималися.

Далі, за процедурою, це рішення має двічі затвердити Рада Євросоюзу - на рівні послів країн-членів та міністрів. Документ також мають підписати президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-