Горбулін сказав, як створити

Горбулін сказав, як створити "пояс стабільності" для України

Укрінформ
Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін пропонує створити Міждержавну експертну робочу групу з дослідження сучасних загроз для Європи, насамперед гібридних.

Про це він заявив у виступі на Х Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Події на Донбасі все більше відходять на другий план інформаційних редакцій. Необхідно вжити заходів для актуалізації української тематики для європейців. Можу запропонувати створити Міждержавну постійно діючу робочу групу у форматі експертів недержавних та державних мозкових центрів, які досліджуватимуть сучасні загрози для Європи, в першу чергу гібридні", - сказав Горбулін. 

Він додав, що Україна також готова до субрегіонального співробітництва з країнами-сусідами, які найбільш чітко усвідомлюють російську загрозу. "Передусім мова йде про країни Балтії, а також держави Вишеградської групи", - уточнив Горбулін.

За його словами, також необхідно підтримувати особливий характер відносин з країнами, з якими Україна підписала двосторонні оборонні угоди - Польщею та Канадою. "Необхідно наповнювати ці угоди конкретним змістом, а також укладати подібні угоди з усіма країнами-союзниками, створюючи пояс стабільності для України", - зазначив директор Національного інституту стратегічних досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-