Оборонна угода Україна-Канада: посол розповів про п’ять основних напрямків

Оборонна угода Україна-Канада: посол розповів про п’ять основних напрямків

Укрінформ
Оборонна угода з Канадою полегшить вирішення багатьох завдань та сприятиме реформуванню України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Ми намагалися охопити усі можливі напрямки, безпосередньо необхідні для вирішення оборонних завдань, але так само і для нашої військової реформи. Тому що йдеться не лише про вирішення проблем, пов’язаних із війною, але й про ширші речі», - сказав Шевченко.

Він пояснив, що укладена угода передбачає п’ять пріоритетних напрямків співпраці: оборонні розробки і виробництво, матеріальне забезпечення, логістику, оборонну політику, військову освіту.

За його словами, українська сторона намагається отримати максимально практичний результат від імплементації угоди.

«Візит міністра Полторака навмисно побудований таким чином, що відкривається підписанням цієї угоди, після чого у нас є ще три дні, аби сповна у форматі двох делегацій подумати, чим наповнити домовленості», - зазначив посол.

Делегація Міноборони України на чолі з міністром Степаном Полтораком перебуває із кількаденним візитом у Канаді. Цей візит до Канади став першим для українського міністра оборони за час існування дипломатичних відносин між нашими державами. У понеділок у Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами у багатьох напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-