Оборонна співпраця між Україною та Канадою є не лише військовим питанням - посол

Оборонна співпраця між Україною та Канадою є не лише військовим питанням - посол

Укрінформ
Оборонна співпраця між Канадою та Україною не обмежується винятково взаємодією військових, але передбачає також і велику політичну складову.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Дуже важливо, що Степан Полторак мав також зустріч із міністром закордонних справ Канади, адже ми прекрасно розуміємо, що в цій ситуації співпраця між Україною та Канадою в оборонній сфері не є питанням суто військових. Це питання політики двох країн, це міжурядове питання», - сказав Шевченко.

Він додав, що міністр оборони України провів також брифінг для депутатів федерального парламенту Канади, на якому розповів про «ситуацію на фронті, про уроки, які ми винесли з війни проти Росії і про напрямки майбутньої співпраці».

Нагадаємо: делегація Міноборони України на чолі зі Степаном Полтораком перебуває із кількаденним візитом в Канаді. У понеділок у Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-