Українці заслуговують на негайний безвіз - доповідач у Європарламенті

Українці заслуговують на негайний безвіз - доповідач у Європарламенті

Укрінформ
У Європарламенті висловлюють упевненість, що українські громадяни найближчим часом зможуть подорожувати до країн ЄС без віз.

Про це заявила доповідач із питання скасування візового режиму з Україною болгарський депутат Марія Габріел перед дебатами у середу та голосуванням у четвер резолюції щодо безвізового режиму для українців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми переконані, що українські громадяни заслуговують негайно отримати можливість вільно подорожувати до ЄС. Україна досягнула усіх критеріїв, визначених ЄС, і навіть просунулася далі очікуваного результату", - наголосила парламентарій.

Габріел зазначила, що скасування візового режиму є важливим кроком для зміцнення партнерства Україна-ЄС, що має особливе значення у житті пересічних громадян.

Голосування щодо безвізового режиму для України пройде у Європарламенті у четвер, 6 квітня.

Далі, за процедурою, це рішення має затвердити Рада Євросоюзу. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Як очікується, українцям скасують візи для подорожей до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати до країн ЄС на 90 днів у період кожні 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-