Російське лоббі не вплине на рішення щодо безвізу для України - Зеркаль

Російське лоббі не вплине на рішення щодо безвізу для України - Зеркаль

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що Європарламент не підтримає поправку, зареєстровану праворадикальними депутатами, щодо ненадання безвізового режиму для України.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"На жаль, в українських ЗМІ широко розповсюджується новина про те, що найменша політична група Європарламенту "Європа свободи і прямої демократії", яку очолює британський євроскептик Найджел Фарадж, внесла законодавчу пропозицію щодо ненадання Україні безвізового режиму. Пропаганда та негативні новини розповсюджуються швидко, але це не зашкодить процесу ухвалення Європейським парламентом довгоочікуваного рішення, незважаючи на те, що так зване російське лоббі усіма можливими засобами намагається створити негативну атмосферу навколо близьких перспектив запровадження безвізового режиму для України", - зазначила вона.

Зеркаль висловила впевненість, що рішення буде позитивним і жодних перспектив підтримки Європарламентом "російської" поправки немає.

За її словами, Марія Габріель - доповідач Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ з питання лібералізації візового режиму для України - впевнена, що процес підготовки до дебатів та голосування за лібералізацію візового режиму для громадян України відбувається в плановому порядку. Габріель очікує, що безвізовий режим для України отримає необхідну підтримку європарламентаріїв під час дебатів 5 квітня та відповідного голосування 6 квітня 2017 року.

Напередодні повідомлялося, що в Європарламенті кілька представників політичної групи "Європа свободи і прямої демократії" виступили проти надання безвізового режиму для українських громадян. Про це йдеться у поправці, зареєстрованій депутатами до законодавчої резолюції про скасування візового режиму для України. Авторами поправки є три депутати, які сповідують праву націоналістичну та євроскептичну ідеологію, із Великої Британії, Німеччини та Швеції. Водночас, як відомо, у Європарламенті є переважна ліберально-демократична більшість, яка неухильно підтримує безвізовий режим для українців.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент у середу проведе дебати та в четвер проголосує за надання безвізового режиму для українських громадян. Дебати розпочнуться у другій половині дня під час пленарного засідання законодавчого органу ЄС у Страсбурзі.

Далі, за процедурою, це рішення має затвердити Рада Євросоюзу. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Як очікується, українцям скасують візи для подорожей до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати до країн ЄС на 90 днів у період кожні 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-