НАТО надасть Україні спецобладнання для розмінування

НАТО надасть Україні спецобладнання для розмінування

Укрінформ
НАТО надасть Україні спецобладнання для розмінування, яке може бути корисним в ситуаціях, схожих з тими, що сталася в Балаклеї.

Про це сказала віце-прем’єр-міністр України із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка 31 березня виступила перед студентами Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого у Харкові.

“Ми часто зіштовхуємося з багатьма міфами про НАТО. І один із них про те, що це цілковито військовий блок і суто про військових. Це не так. Думаю, ви пам’ятаєте, що коли у Харкові відмовили очисні споруди, то саме НАТО надала насоси для того, щоб врятувати ситуацію від гуманітарної катастрофи. І саме сьогодні ми отримали підтвердження від Північноатлантичного альянсу про готовність закупити спеціальне захисне обладнання, індивідуальне захисне обладнання та обладнання для розмінування, яке пов’язане з катастрофою у Балаклеї”, - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також підкреслила, що співпраця України з НАТО не обмежується лише тренуванням вояків та допомогою у реформуванні сектору безпеки й оборони. А включає ще й величезну кількість наукових, гуманітарних, соціальних й економічних треків співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-