Голова Представництва НАТО в Україні розвінчав міф про

Голова Представництва НАТО в Україні розвінчав міф про "російське вето"

Укрінформ
Глава Представництва НАТО в Україні Олександр Винников заявив, що Росія тривалий час використовувала міф про те, що офіційний Кремль може заборонити Україні обирати свій зовнішньополітичний курс.

Про це він сказав під час міжнародного круглого столу "Подолання міфів про НАТО: agenda 2020", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу зосередитися на міфі про те, що Росія має легітимне право вимагати гарантій, що Україна не вступить в НАТО, і маніпулювати її зовнішньою політикою. Цей міф активно використовується не лише в російських ЗМІ, але і на просторах вашої країни. Це суперечить базовим принципам міжнародного права, де чітко вказано, що кожна країна має право обирати - вступати чи не вступати в міжнародні організації ", - сказав Вінніков.

Він пояснив, що Росія ще з часів "холодної війни" використовує ряд міфів щодо НАТО. Зокрема, офіційний Кремль тривалий час культивував на пострадянському просторі думку про те, що НАТО - це виключно агресивний блок, який несе за собою лише війну. Але, як зазначив Вінніков, саме російські військові перебувають в Молдові, Грузії, а зараз і в Україні всупереч бажанню цих урядів.

Глава Представництва НАТО в Україні зазначив, що саме шляхом діалогу можна розвінчати такі міфи. "Ми вважаємо, що саме діалог, залученість і освіта можуть розвінчати такі міфи і фейки, особливо коли вони використовуються в якості зброї в гібридный війні", - підкреслив Вінніков.

Він наголосив, що Альянс вітає будь-які ініціативи українського уряду щодо проведення кампанії з роз'яснення, що таке НАТО та якими є його цілі.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-