У представництві НАТО в Україні прокоментували ідею референдуму про вступ

У представництві НАТО в Україні прокоментували ідею референдуму про вступ

Укрінформ
Глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков вважає, що рішення України про подання заяви на членство в НАТО варто розглядати після модернізації її сектору безпеки і оборонної галузі.

Так в ефірі UA|TV Вінніков прокоментував заяву Президента Петра Порошенка про готовність провести референдум щодо членства України в НАТО.

«Президент Порошенко поставив мету впровадження стандартів і принципів НАТО до 2020-го року. Ми вважаємо, це амбітне завдання, і ми тут, щоб допомогти Україні здійснити процес реформування. Я думаю, це питання має бути пріоритетним для України. Пізніше Україна визначить, чи буде вона подавати заявку на членство в НАТО», - сказав Вінніков.

За його словами, Україна зробила дуже багато у сфері реформ за останні два-три роки. «За цей період держава втілила більше реформ, ніж за увесь період незалежності. Треба враховувати, наскільки складно проводити реформи, коли в країні йде конфлікт, і ми повністю усвідомлюємо це. В той же час, ми вважаємо, що велика кількість кроків ще має бути зроблена в процесі реформування. Особливо, що стосується безпеки і оборони. З цих питань перед Україною стоїть ще безліч перешкод, але я думаю, що вони будуть здолані. Ми тут, щоб допомогти вам зробити це разом», - підкреслив він.

Вінніков також завірив, що позиція НАТО відносно конфлікту на Донбасі залишається незмінною. «Ми підтримуємо Україну як на політичному рівні, так і на практиці, оскільки Україна продовжує давати відсіч агресивним діям з боку Росії», - сказав він.

8 лютого відбулося позачергове засідання комісії НАТО-Україна на рівні послів, в ході якого говорили про ескалацію ситуації на Сході України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Berliner Morgenpost заявив, що має намір провести референдум відносно вступу країни до альянсу НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-