Парубій назвав ефективний інструмент примусу Кремля припинити агресію

Парубій назвав ефективний інструмент примусу Кремля припинити агресію

Укрінформ
Економічні та персональні санкції проти Росії та російських чиновників є ефективним механізмом тиску для припинення порушення Москвою міжнародного права.

Про це під час відкриття VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Рішення щодо продовження економічних санкцій проти РФ та персональних санкцій проти осіб, відповідальних за дії проти суверенітету і територіальної цілісності Україні, залишаються ефективним інструментом примусу Кремля припинити брутальне порушення міжнародного права та розв'язану проти України агресію",- наголосив Парубій.

За його словами, Росія уперто порушує угоду про припинення вогню, не бажає виконувати Мінські домовленості.

Голова ВРУ наголосив, що Україна хоче розробити "дорожню карту", яка передбачала б виведення російських військ з України, надання безперешкодного доступу ОБСЄ до місць перевірки, відведення важкої техніки на вказану міжнародними угодами відстань, постійний міжнародний контроль за кордоном Росії з Україною на окупованих територіях.

"Без вирішення безпекових питань ми не можемо вирішувати інші",- підкреслив Парубій.

Спікер висловив своїм польським та литовським колегам занепокоєння, що Росія перетворює Крим на військову базу.

Парубій також подякував Польщі та Литві за те, що інструктори цих країн навчають українських військовослужбовців.

У свою чергу маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський наголосив на солідарності з Україною у світлі російської агресії в Україні. Він зазначив, що Варшава підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у кордонах, визнаних міжнародною спільнотою.

Голова литовського Сейму Вікторас Пранцкетіс звернув увагу на потребу боротьби з російською пропагандою, а також необхідність посилювати кібербезпеку країн від загрози зі сходу.

Він також висловив стурбованість щодо будівництва російським "Росатомом" АЕС в населеному пункті Островець Гродненської області Білорусі, на відстані лише 50 км від Вільнюса, назвавши це загрозою для Литви.

"Побудова цієї АЕС становить загрозу і ми повинні зробити все можливе, щоб припинити будівництво і вивчити проект спорудження електростанції на предмет її безпеки", - констатував Пранцкетіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-