МЗС пояснює іноземним партнерам рішення РНБО про блокаду Донбасу - Беца

МЗС пояснює іноземним партнерам рішення РНБО про блокаду Донбасу - Беца

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України з 16 березня пояснює іноземним партнерам України, що рішення РНБО про припинення переміщення товарів через лінію розмежуванння є тимчасовим і було ухвалене для захисту національних інтересів України.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявила речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже почали пояснювати і доводити до наших партнерів нашу позицію і рішення Ради нацбезпеки, яке було введено в дію Указом Президента, - для чого ми це запровадили... Ці кроки ми пояснюємо нашим міжнародним партнерам з учорашнього дня (16 березня. - Ред.)", - сказала Беца.

Вона додала, що рішення РНБО було ухвалене виключно для захисту національних інтересів України у зв'язку з ескалацією ситуації на Донбасі та експропріацією українських підприємств, які розташовані на непідконтрольній території. 

"Це ключова інформація, тому що те, що робить Росія, - це фактично зрив Мінських домовленостей. Це треба розглядати у більш широкому контексті - і запровадження так званої рубльової зони, і визнання документів "Л/ДНР", і  поступова експропріація українських підприємств, тобто фактично пограбування України", - зазначила Беца. 

Речниця МЗС акцентувала, що рішення РНБО є тимчасовим кроком до відновлення юрисдикції України над цими підприємствами і до виконання Росією безпекових умов Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-