Донбас

Донбас "на замку": представництво ЄС чекає від України додаткової інформації

Укрінформ
Представництво Європейського Союзу в Україні чекає від української влади додаткової інформації щодо рішення РНБО про припинення переміщення товарів з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це заявив голова Представництва ЄС Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми усвідомлюємо, що протягом останніх днів відбулися події, внаслідок чого нинішня ситуація виглядає інакше, ніж було кілька тижнів тому. Зокрема, мова йде про захоплення сепаратистами українських компаній. І ми розуміємо, що українська влада має діяти в цій новій реальності і відповідно коригувати свою політику. Ми досі чекаємо на інформацію, щоб повністю зрозуміти картину і сформувати свою позицію", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, РНБО 15 березня вирішила тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення у зоні проведення АТО. Виняток зроблено лише для гуманітарних вантажів - українських, міжнародних організацій, ООН, Червоного Хреста та інших, ліків, товарів найпершої необхідності. Це рішення було ухвалене з огляду на різку ескалацію російської агресії проти України, а також насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-