Президент: Необхідно ухвалити закон про відновлення територіальної цілісності

Президент: Необхідно ухвалити закон про відновлення територіальної цілісності

Укрінформ
Замість закону про окуповані території, який зруйнує Мінський процес та "поховає" міжнародні санкції проти РФ, Україна має ухвалити закон про відновлення територіальної цілісності.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час екстреного засідання Ради національної безпеки та оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У західних ЗМІ, дивлячись на блокадних отаманів, дедалі частіше описують Україну як країну, якій загрожує хвиля некерованості та анархії. Це цілком вписується в російську стратегію дискредитації нашої держави. Наші партнери не розуміють, чому ми просимо підтримки у відновленні цілісності України назовні, коли всередині низка політичних сил поставила собі за мету позбутися частини Донбасу та випхати до Росії кілька мільйонів українців”, - сказав глава держави.

За словами Президента, юридично легалізувати це пропонується законом про окуповані території. 

“Лише уявіть собі інші наслідки такої законодавчої ініціативи! Подібний закон зруйнує Мінський процес. Поховає міжнародні санкції проти Росії, оскільки вони прив'язані до "Мінська". Місія ОБСЄ піде з Донбасу. Ми залишимося сам на сам з агресором на фоні неминучої ескалації воєнних дій. Тому ми будемо пропонувати інший закон, який відповідає національним інтересам України – закон про відновлення територіальної цілісності”, - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-