У Європарламенті підготували п'ять проектів резолюції на підтримку України

У Європарламенті підготували п'ять проектів резолюції на підтримку України

Укрінформ
У Європарламенті зареєстровано п’ять проектів резолюцій на підтримку українських політичних в’язнів, протиправно утримуваних Росією, а також щодо ситуації в окупованому Криму.

Консолідовану версію документу «Українські політичні в’язні в Росії та ситуація в Криму» законодавчий орган ЄС проголосує у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У проектах резолюції депутати вимагають від російського режиму негайного звільнення 46 українських громадян, які протиправно утримуються в Росії та на території окупованого Криму, включаючи журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

У документах висловлюється підтримка суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України та міститься вимога до Росії залишити анексований Крим та окуповані території на українському сході.

Європарламентарії вимагають продовжувати режим санкцій проти Росії, доки не будуть повністю виконанні Мінські домовленості та не буде деокупований Крим. Окрім цього, відзначається необхідність запровадження нових персональних санкцій проти осіб, які причетні до порушення прав людини на сході України та в Криму.

Депутати також підтримали ініціативу із створення міжнародного механізму з питання деокупації Криму Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-