У Кабміні презентували

У Кабміні презентували "дорожню карту" відкритих даних на 2017 рік

Укрінформ
Дорожню карту розвитку відкритих даних на поточний рік презентували у п'ятницю у Клубі Кабміну. Вона складається з шести розділів, які відповідають міжнародній Хартії відкритих даних.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми презентуємо результати спільної роботи - дорожню карту розвитку відкритих даних на 2017 рік... Цей документ - 6 розділів, 21 підрозділ і 59 завдань. Кожне завдання є досить комплексним. Всі 6 розділів відповідають принципам міжнародної Хартії відкритих даних, до якої раніше приєдналась Україна. Це - відкритість за замовчуванням; оперативність та чіткість; доступність використання; порівнянність та інтероперабельність; покращене урядування; інклюзивний розвиток та інновації", - сказав під час презентації заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.

За його словами, дорожня карта розвитку відкритих даних розроблена за результатами публічних консультацій з представниками бізнес-спільнот, громадського сектору та органів влади. Вона підготовлена Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки проекту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах", що фінансується USAID/UKAID та виконується у партнерстві фондом "Євразія" та фондом "Східна Європа".

Відповідно до тексту дорожньої карти, серед завдань для розвитку відкритих даних є удосконалення законодавства щодо форматів та вимог до оприлюднення таких даних; запровадження інтерактивного інструменту для визначення та ведення переліку суспільно-важливих даних, які потребують відкриття; забезпечення доопрацювання та розвиток Єдиного порталу (data.gov.ua 2.0).

Крім того, документ передбачає публічні звіти Агентства з питань е-врядування про виконання дорожньої карти та громадську оцінку стану її виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-