Томенко розповів про розробку документа, що стане

Томенко розповів про розробку документа, що стане "дорожньою картою" країни

Укрінформ
Учасники громадського форуму "Національна стратегія "План дій для України" закликають представників експертного середовища і громадськість долучитися до розробки документа, який об'єднає країну і стане "дорожньою картою" її розвитку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо об'єднати країну навколо ідеології, довкола цінностей, довкола української мрії", - наголосив перед початком форуму голова громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко.

За його словами, під час нинішнього форуму його учасники - професори, викладачі, представники місцевого самоврядування, бізнесу, творчої інтелігенції - презентують своє бачення майбутньої Національної стратегії. Після цього розпочнеться обговорення пропозицій по регіонах.

"Сьогодні ми розписуємо маршрут по різних регіонах, де будемо під кожну тему - чи земельну, чи енергетичної безпеки - встановлювати коло людей, які на цьому розуміються. В кожній області модератори цих тем будуть збирати фахівців, які будуть напрацьовувати всі пропозиції", - зазначив Томенко.

Він повідомив, що остаточно документ має бути готовий до Дня незалежності.

"Наша позиція полягає в тому, що ми маємо достатньо потенціалу наших вищих навчальних закладів, наших академій, нашого місцевого самоврядування для того, щоб написати стратегію для своєї рідної країни самотужки, без підказок з-за кордону", - заявив Томенко.

У резолюції форму наголошено, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого - "Людина та Україна - понад усе!" Учасники форуму переконані, що майбутнє - за цінностями "українського світу" та єврореалізму, а не "руского міра" та "єврокомунізму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-