Україна сьогодні відповість на фейки росіян у Гаазі

Україна сьогодні відповість на фейки росіян у Гаазі

Укрінформ
Українська делегація сьогодні представить свої заперечення та додаткову аргументацію у відповідь на виступ Росії у Міжнародному суді ООН в Гаазі.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook глава української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

“День 3: Україна дає власну оцінку позиції РФ”, -  йдеться у повідомленні.

Зеркаль зазначила, що яким би не був суперник - “його не варто недооцінювати”:  “Аргументи російської сторони, викладені вчора, є достатньо добре підготовленими, хоч і будуються на хворобливій логіці”.

Сьогодні українська делегація дасть відповідь у суді щодо кожної позиції росіян по фактах. “Але детальне представлення наших аргументів щодо цих фактів буде відбуватися на подальших стадіях процесу. Зараз важливо показати, що наявної інформації достатньо для запровадження тимчасових заходів”, - зазначила вона.

За словами Зеркаль, правові аргументи РФ є достатньо передбачуваними. “Радники РФ виявились винахідливими юридичними гімнастами – аби представити цілісну позицію вони використали усі можливі і неможливі зачіпки, які подеколи суперечать самим собі. Складається враження, що жоден суд в світі і жодна норма права не забороняє Росії безкарно нищити людей. Це не так. І ми досить аргументовано це доведемо”, - заявила вона.

Заступник глави МЗС додала, що українська команда до пізньої ночі працювала над тими аргументами, які сьогодні почує Суд: “Запал і наснага усіх без винятку учасників української делегації надихає”.

Послухати аргументи української делегації можна за посиланням

Як повідомляв Укрінформ, вчора у Міжнародному суді ООН пройшов другий день слухань у справі за позовом України проти Росії. 

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. 

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-