Геращенко про виступ РФ у Гаазі: Слухаємо, фіксуємо кожен факт брехні

Геращенко про виступ РФ у Гаазі: Слухаємо, фіксуємо кожен факт брехні

Укрінформ
Під час чергового раунду засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі, коли виступатиме російська сторона, Москва активно задіюватиме пропагандистські заходи та маніпуляції.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Об 11 за київським часом починається черговий раунд засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі. Сьогодні буде виступати російська сторона, РФ дуже перезбудилася щодо позову проти неї. Процес викликав серйозну увагу в голландських і світових ЗМІ, це все дуже напрягає Москву", - зазначила вона.

За словами Геращенко, немає жодного сумніву, що "сьогодні російська машина пропаганди, брехні, маніпуляцій працюватиме в Гаазі на повну".

"Слухаємо, фіксуємо, фіксуємо кожен факт брехні, бо й за фінансування тероризму, і за порушення прав людини, і за дискримінацію українців і кримських татар на окупованих територіях, за заручників - за все РФ має відповідати", - зазначила вона.

Геращенко також додала, що сьогодні українській делегації в Гаазі буде непросто: "морально, психологічно, по-людськи, вислуховувати про "громадянську війну", "каратєлєй" і "хунту". "Підтримуємо наших, нашу делегацію з Lana Zerkal", - закликала Геращенко.

Як відомо, у Міжнародному суді у Гаазі з 6 до 9 березня відбуваються попередні слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Українська сторона, зокрема, просить Міжнародний суд домогтися від Росії негайно припинити матеріальну та іншу підтримку "груп, що вдавалися до актів тероризму проти цивільних в Україні", і чинити тиск на такі групи, щоб вони надалі не здійснювали подібних актів, а також утриматися від дискримінації в Криму.

Як зазначила 6 березня під час виступу в Гаазі заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, Україна також вимагає компенсації за порушення Росією міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-