InformNapalm пов’язує антиукраїнський

InformNapalm пов’язує антиукраїнський "сплеск" у Польщі із Затуліним

Укрінформ
Антиукраїнські акції у Польщі, які координувалися російськими агентами, активізувалися у жовтні 2016 року, після проходження в Держдуму РФ директора Інституту країн СНД  Костянтина Затуліна, який був одним з головних кураторів таких проектів. 

Про це заявив речник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук під час круглого столу в Укрінформі на тему "Україна і Польща – природні союзники у протистоянні "гібридній" агресії: ефективні формати взаємодії".

"Чому сплеск активності антиукраїнських акцій у Польщі виявився на кінець 2016 року, а затишшя було у серпні-вересні? Це досить просто. Не було відомо, чи буде фінансування, оскільки не знали, чи пройде до Держдуми РФ Затулін, який був одним з головних кураторів  даних проектів", - зазначив він.

Макарук нагадав, що раніше українські хактивісти з "Кіберхунти" та "Українського кіберальянсу" опублікували матеріали листування керівника зареєстрованої у Словаччині ГО "Східноєвропейська культурна ініціатива" Олександра Усовського. Цей громадян Білорусі на російські гроші, у тому числі від очолюваного Затуліним Інституту країн СНД, організовував антиукраїнські акції у Польщі.

Представник InformNapalm, волонтери якого проводять аналіз опублікованого листування, зазначив, що наразі "можна стверджувати, що публікацією листування Усовського, який підтвердив автентичність зламу, зірвано ряд великих операцій (антиукраїнського спрямування у Польщі - ред.)".

Між тим, Усовський є лише одним з координаторів проросійських сил, які намагаються дестабілізувати українсько-польські відносини, додав Макарук.

Зазначалося, що найближчим часом InformNapalm продовжить публікацію матеріалів з листування російського агента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-