Порошенко закликає ввести санкції проти

Порошенко закликає ввести санкції проти "націоналізаторів" заводів на Донбасі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Захід запровадити санкції проти осіб, які "націоналізували" українські підприємства на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив у середу на зустрічі з держсекретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борисом Джонсоном та міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським, повідомляє прес-служба глави держави.

«Щоб до тих, хто сьогодні вступить в так звану власність конфіскованих активів, спільно були застосовані санкції за порушення міжнародного і українського законодавства», - заявив Порошенко.

Він наголосив: те, що де-факто Росією були конфісковані українські державні та приватні активи, розташовані на окупованій території, є ще одним брутальним порушенням міжнародного права.

Президент додав, що це відбувається на фоні фактичного введення цих територій у «рубльову зону», постачання газу та електроенергії із Росії, введення бюджетних прямих трансфертів.

«Це є абсолютно чітким підтвердженням факту окупації цієї території російськими військами разом з повним контролем державного кордону на неконтрольованій ділянці. У зв’язку з цим ми наголошуємо, що Росія несе повну відповідальність за порушення режиму припинення вогню, вбивство українських військових та цивільних, за незаконне утримання заручників як на окупованій території, так і всередині РФ», - підкреслив він.

Крім того, на зустрічі Порошенко нагадав, що під час Мюнхенської конференції Президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання документів, виданих так званими «ДНР» та «ЛНР».

Як повідомлялося, раніше СБУ перехопила розмову ватажка т.зв. "ДНР" Захарченка з громадянином РФ, у якій обговорюється подальша доля «націоналізованих» терористами українських підприємств. З неї випливає, що більшість найпривабливіших українських економічних активів на тимчасово окупованій території Донеччини російські куратори планують передати структурам олігарха Сергія Курченка, який утік до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-