Сюмар не вірить, що Савченко не погоджувала

Сюмар не вірить, що Савченко не погоджувала "донецький вояж" зі спецслужбами РФ

Укрінформ
Поїздка народного депутата Надії Савченко в Донецьк без згоди російських спецслужб була б неможлива, тому в неї треба прямо спитати про її тісні контакти з бойовиками та ФСБ.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар.

«Це (поїздка Савченко в Донецьк. - Ред.) насправді питання домовленостей з російськими спецслужбами, бо потрапляння туди українського народного депутата - це зараз нереально. Я думаю, що реально це був би дуже бажаний заручник для бойовиків. А тут ми бачимо зовсім інші підходи - на ці питання треба давати відповіді. Я думаю, що Савченко про це треба прямо запитувати», - сказала Сюмар.

Вона додала, що до Надії Савченко накопичилася надзвичайно велика кількість запитань - і щодо її мотивації, і щодо її тісних контактів з бойовиками «ЛНР/ДНР», і фактично з російськими військовослужбовцями, бо «ми бачили тих людей в охороні».

Відповідаючи на запитання, як парламент міг би вплинути на Савченко, Сюмар зазначила, що на народного депутата вкрай складно вплинути. Вона нагадала, що фракція «Батьківщина» виключила Савченко зі своїх лав і таким чином «вже нібито позбулася відповідальності за діяльність цього народного депутата».

«Хоча, звісно, вони її завели в парламент, і така відповідальність мала б бути. Я думаю, тут теж треба щось змінювати в плані імперативного мандата, щоб це виключення закінчувалося трошки іншими речами, ніж просто пересідання (у сесійній залі. - Ред.) від своєї політичної сили», - резюмувала голова комітету ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-