Клімкін припустив можливість ситуативних угод між Америкою і Росією

Клімкін припустив можливість ситуативних угод між Америкою і Росією

Укрінформ
Росія і США можуть укласти ситуативні угоди, зокрема, що стосується боротьби з ісламським радикалізмом. Проте між ними неможливе укладення «великої оборудки».

Про це в інтерв'ю для ZN.UA заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Укрінформ.

"Я не вірю у можливість угоди, що охоплює все. Оскільки Росії ніхто не вірить", - відзначив Клімкін.

За його словами, можливі ситуативні або середньострокові угоди, що охоплюють окремі питання.

"Можливості кількох deals, що охоплюють окремі питання, я не виключаю. Чи будуть і ці локальні угоди середньостроковими або ситуативними? Можливо і те, і те. Через низку обставин я схиляюся до другого. Головне, щоб ці deals не були за рахунок інших. А великий deal суперечить, на мою думку, усій логіці американських інтересів", - заявив керівник зовнішньополітичного відомства.

Зокрема, за його словами, такі угоди можуть торкатися боротьби з ісламським радикалізмом, оскільки має бути погоджена усіма ключовими гравцями стратегія.

"Я не унеможливлюю елементи співпраці цих двох країн у боротьбі з ісламським радикалізмом, в інших питаннях, але так однозначно це теж працювати не буде, оскільки побороти ісламський радикалізм тільки військовим шляхом неможливо, має бути погоджена усіма ключовими гравцями стратегія, якої всі повинні дотримуватися", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-