Ірина Геращенко: Сесійна п'ятниця - найбезглуздіший робочий день

Ірина Геращенко: Сесійна п'ятниця - найбезглуздіший робочий день

Укрінформ
Роботу Верховної Ради можна покращити, змінивши регламент ВР у частині внесення норми про оперативне оприлюднення депутатських запитів на сайті ВР без їх зачитування у сесійній залі.

Про це у Фейсбуці написала перший заступник голови ВР Ірина Геращенко.

"В сесійну п'ятницю особливо гостро відчувається потреба негайної зміни регламенту ВР. Сесійна п'ятниця - найбезглуздіший робочий день. Спочатку - зачитування 245 запитів. Я не можу зрозуміти, чому ми не змінимо регламент і не внесемо норму про просте і оперативне оприлюднення запитів на сайті ВР, без цього бубніння - зачитування, яке ніхто не слухає", - написала Геращенко.

На її переконання, лідерам фракцій, замість того, щоб "знову обвішувати Раду плакатами", варто домовитися і поставити у порядок денний та проголосувати за відповідні зміни до регламенту.

"Потім, за зачитуваннями запитів, починаються виступи депутатів. По суті, це формат дебатів, які є в усіх парламентах світу, але там вони відбуваються на задану, узгоджену актуальну тему. Ви будете здивовані, але і в ПАРЄ, і в Європарламенті, і в національних парламентах бувають небагатолюдні дні, як немає голосувань, а лише обговорення", - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-