Глава ОБСЄ заявляє про

Глава ОБСЄ заявляє про "реальний ризик ескалації" на Донбасі

Укрінформ
Міжнародні зусилля з урегулювання ситуації на сході України поки не принесли реальних результатів, водночас, останні загострення ситуації на Донбасі свідчать про "реальний ризик ескалації".

Про це заявив у вівторок під час засідання РБ ООН з питань конфліктів у Європі генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Недавнє зростання бойових дій (на сході України – ред.) нагадує про реальний ризик ескалації, і це призводить до страждання населення в зоні конфлікту", - підкреслив Заньєр.

Він нагадав, що і головний спостерігач в Україні посол Ертурул Апакан, і представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік представляли брифінги щодо розвитку ситуації на місцях. "Втім, прогрес у мирному врегулюванні поки не досягнутий попри величезні зусилля із забезпечення миру", - констатував глава ОБСЄ.

Він також засудив рішення Москви щодо визнання дійсними документи "Л/ДНР". "Я занепокоєний, що недавнє оголошення про визнання Росією документів, виданих самопроголошеними республіками, ускладнює виконання Мінських домовленостей", - зауважив Заньєр.

Глава ОБСЄ також наголосив на необхідності забезпечити свободу й безпеку пересування місії спостерігачів ОБСЄ, яка повинна виконувати свою функцію: "Нам потрібна політична участь сторін і міжнародного співтовариства".

Заньєр підкреслив, що зараз СММ спостерігає за нещодавно оголошеним режимом припинення вогню та наголосив, що вважає відведення важкого озброєння "ключовим кроком для деескалації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-