Генсек ООН допускає поглиблення конфронтації на Донбасі

Генсек ООН допускає поглиблення конфронтації на Донбасі

Укрінформ
Нинішня ситуація на сході України може перетворитися на більш серйозне протистояння, яке може серйозно загрожувати регіональному та міжнародному миру й безпеці.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час засідання Ради безпеки Організації на тему "Утримання міжнародного миру та безпеки", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Триваючий в Україні трагічний конфлікт засвідчує, що насильство на місцевому рівні потенційно може перетворитися в більш серйозну конфронтацію. А це може мати геополітичні наслідки, що може підірвати регіональний та міжнародний мир і безпеку", - заявив Гутерріш.

Він підкреслив, що "прямі загрози національному суверенітету і територіальній цілісності нагадують, що ми повинні колективно зберігати та зміцнювати оснований на міжнародних нормах порядок для підтримання миру і безпеки відповідно до Статуту ООН".

Гутерріш наголосив, що ООН продовжує підтримувати процес мирного врегулювання конфлікту в Україні відповідно до прийнятих резолюції в Радбезі та Генасамблеї, "щоб повною мірою забезпечити суверенітет і територіальну цілісність та незалежність України".

Глава міжнародної організації також висловив підтримку ООН зусиллям "нормандської четвірки" й Тристоронньої контактної групи, СММ ОБСЄ та знову закликав всі сторони виконувати зобов'язання за Мінськими домовленостями. Водночас він висловив сподівання, що нинішні міжнародні зусилля призведуть до "реального прогресу на користь миру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-