Дуда: сила Заходу у трансатлантичній єдності

Дуда: сила Заходу у трансатлантичній єдності

Укрінформ
Поділи у країнах Заходу ніколи не приносили нічого доброго для Центрально-Східної Європи. Основою безпеки континенту є трансатлантична єдність, яку не можна ставити під сумнів.

Про це виступаючи у п'ятницю на Мюнхенській безпековій конференції заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Історія нас вчить, що західний світ завжди був сильним і стабільним, коли був об'єднаним. Єдність - це основа нашої сили і безпеки”, - заявив Дуда.

Він підкреслив, що як президент Польщі знає: поділи на Заході ніколи не призводили до чогось доброго для Центрально-Східної Європи. “І тому ми так важко працюємо над єдністю нашого регіону, аби він був частиною об'єднаного, західного світу”, - констатував він.

Дуда наголосив, що рішення варшавського саміту НАТО про посилення оборонних можливостей Альянсу має бути повністю виконано.

“Лише сильні ми можемо вести діалог. Основою нашої сили є трансатлантична єдність і ми не можемо ставити її під сумнів”, - наголосив польський лідер.

Він підкреслив, що потрібно активно співпрацювати з новою адміністрацією президента США, аби зберегти трансатлантичну єдність.

Дуда зауважив, що вороги Заходу хочуть її поділити, посварити еліти з людьми, яких вони представляють.

“Тому ми повинні підкреслити єдність Заходу й одночасно, що також важливо, маємо бути здатні реагувати на ворожу політику, спрямовану на знищення нашої єдності”, - зазначив Дуда, додавши, що Захід не може дозволити собі на страх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-