У Раді висловили обурення заявою німецького посла щодо виборів на Донбасі

У Раді висловили обурення заявою німецького посла щодо виборів на Донбасі

Укрінформ
У Верховній Раді обурені заявою посла Німеччини  в Україні Ернста Райхеля щодо виборів на Донбасі.

Відповідну заяву з трибуни парламенту оприлюднила голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від імені Комітету в закордонних справах та Комітету з питань європейської інтеграції, а також від усього українського парламенту ми хотіли б висловити своє обурення щодо заяви посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, який сказав, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ. Ми вважаємо, що така заява посла Німеччини в Україні йде врозріз із офіційною політикою Німеччини, суперечить Мінським домовленостям і, зокрема, тому, що Німеччина є активним учасником Нормандського формату", - сказала вона.

За її словами, МЗС України повинно негайно викликати посла Німеччини для того, щоб почути його спростування цієї заяви, а голова МЗС Павло Клімкін має доповісти парламенту про результати такої розмови.

В заяві міститься подяка канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за активну підтримку України, зокрема, в політиці санкцій, а також німецьким депутатам, які були на Донбасі.

Депутати також запросили німецького посла відвідати Донбас і побачити реалії, які там відбуваються.

"Від імені парламенту ми запрошуємо всіх парламентарів світу і будемо організовувати логістику для того, щоб вони їхали на Донбас .. і доносили правду світу", - наголосила Гопко.

Вона також закликала ігнорувати дипломатичний прийом у Посольстві Німеччини в Україні з нагоди  25-річчя встановлення дипломатичних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-