Допомога Україні є моральним обов’язком Євросоюзу - глава МЗС Данії

Допомога Україні є моральним обов’язком Євросоюзу - глава МЗС Данії

Укрінформ
Україна в умовах російської агресії є одним із найвищих пріоритетів для Євросоюзу.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Данії Андерс Самюельсен на конференції високого рівня «Реформи України та роль ЄС» у понеділок і у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити, що Данія і ЄС не дозволять Україні занепасти. Вона залишатиметься на високому рівні у нашому порядку денному. Адже стабільність і процвітання в Україні є нашим спільним інтересом. Відтак, ми маємо моральне зобов’язання підтримувати українців», - заявив Самюельсен.

Він зазначив, що необхідність подальшої допомоги Україні підтримали на засіданні у понеділок усі міністри закордонних справ країн ЄС.

«Ми повинні продовжувати твердо протистояти триваючій агресії Росії та спробам дестабілізувати Україну. Санкції ЄС повинні діяти, поки не будуть повністю виконані Мінські домовленості», - наголосив глава МЗС Данії.

Він висловив переконання, що найкращою відповіддю російській агресії є реформована Україна.

«Україна вже дійсно досягла значного прогресу. Триває економічне зростання. Для керівництва дуже важливо продовжувати дотримуватися цього шляху реформ. Данія продовжить підтримку українських реформ», - запевнив данський урядовець.

У свою чергу, єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханес Хан відзначив, що Україна на шляху реформ за останні два з половиною роки зробила більше, ніж за попередні 20 років.

При цьому, зазначив єврокомісар, процес українських реформ триває у складних умовах протистояння з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-