Данський міністр відчув атмосферу на Донбасі, і зможе це переказати ЄС – Клімкін

Данський міністр відчув атмосферу на Донбасі, і зможе це переказати ЄС – Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що його данський колега Андерс Самуельсен на Раді Європейського Союзу на рівні глав міністерств закордонних справ 6 лютого зможе передати не тільки інформацію, а й свої відчуття від побаченого в Маріуполі  і Дніпрі.

Про це Клімкін заявив на брифінгу в Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Після сьогоднішнього особистого візиту я дуже сподіваюсь, що Андерс (Самуельсен. - Ред.) зможе передати не тільки інформаційно те, що відбувається тут, а й свої емоційні відчуття через засідання Ради міністрів Європейського Союзу в понеділок. Це, я вважаю, буде дуже важливим. І та атмосфера, яку  він відчув тут, обов'язково передасться нашим друзям і партнерам у Євросоюзі", - сказав Клімкін.

Він повідомив, що щойно разом із данським колегою мав зустрічі з міжнародними гуманітарними організаціями, які надають допомогу мешканцям Донбасу, і висловив подяку данському уряду за підтримку України.

"Я добре пам'ятаю, як Данська рада з питань біженців у 90-х роках допомагала поверненню кримських татар на батьківщину. Зараз через тимчасову окупацію Криму Росією вони знову втратили цю батьківщину. Ми маємо їм її повернути. Ми всі вважали в 90-х роках, що це останнє, що буде зроблено в Україні (для повернення біженців.- Ред.).  А зараз Данська рада з питань біженців дуже активно і дуже ефективно працює  над тим, щоб допомогти тим, хто мав залишити окупований Донбас", - зазначив Клімкін.

Він зазначив, що під час робочого візиту міністра закордонних справ Данії в основному розмовляв з ним про те, що відбувається на Донбасі, і про окупований Крим, а менше про двосторонній порядок денний. Водночас Клімкін відзначив допомогу данського уряду у справі боротьби з корупцією. За його словами, без допомоги данського уряду "не було б, напевно, електронних декларацій".

Як повідомляв Укрінформ, через постійні обстріли російських окупаційних військ міністр закордонних справ України Павло Клімкін і міністр закордонних справ Королівства Данія Андерс Самуельсен не змогли  потрапити до Широкиного.

 Андерс Самуельсен перебуває в Україні з робочим візитом, у програмі якого - спільна поїздка глав українського та данського зовнішньополітичних відомств у Дніпро та Маріуполь з метою отримання актуальної інформації про ситуацію в районі проведення АТО, стан імплементації Мінських домовленостей, масштаби російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-