Берлін покладає на Кремль відповідальність за ситуацію на Донбасі

Берлін покладає на Кремль відповідальність за ситуацію на Донбасі

Укрінформ
У Берліні не сумніваються, що першопричиною нинішньої ситуації на Донбасі та її продовження є Росія.

Про це в понеділок на брифінгу у Берліні заявили офіційні представники федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт і МЗС країни Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Є вказівки на те, що основна відповідальність за конфлікт на сході України, яка є істотною невід'ємною частиною території Української держави, лежить на сепаратистах, які до сьогоднішнього  день отримують масовану підтримку з боку Росії», - заявив Зайберт.

Зі свого боку, Шефер відзначив, що «не викликає сумнівів, у тому числі й у нового міністра, що відповідальність за початок кризи в Україні, відповідальність за анексію Криму, відповідальність за ситуацію на сході Україні однозначно лежить на Москві».

За його словами, зі сторони надзвичайно складно відповісти на питання: хто почав нинішні збройні зіткнення в районі Авдіївки, хто на них відповів, хто і за що несе велику відповідальність. Але при цьому дипломат підкреслив той відомий факт, що сепаратисти ведуть обстріл українських військових із житлових районів. «Це звичайно ж означає, що люди, які живуть у цьому охопленому бойовими діями районі, служать живим щитом. Це повинно засуджуватися в усіх формах», - підкреслив представник МЗС ФРН.

Шефер запевнив, що українська тематика зараз у центрі уваги глави МЗС Зігмара Габріеля. Це питання він піднімав і в ході нещодавнього візиту до Вашингтона, де почув від нового держсекретаря і віце-президента США слова підтримки посередницьких зусиль Німеччини і Франції в «нормандському форматі». Американська сторона думає над тим, щоб продовжити підтримку цих зусиль, сказав представник німецького МЗС.

Щодо можливої політичної зустрічі в «нормандському форматі», то, за словами Шефера, можна виходити з того, що вона відбудеться «в найближчому майбутньому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-