Україна повинна мати право голосу в угоді між США та РФ - МЗС

Україна повинна мати право голосу в угоді між США та РФ - МЗС

Укрінформ
Україна повинна мати право голосу в будь-якій угоді, укладеній між Росією і Сполученими Штатами, спрямованій на припинення насильства в східній Україні.

Про це в інтерв'ю Reuters заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, наголосивши, що Україна стурбована тим, що президент США Дональд Трамп має намір усунути Київ від будь-яких мирних переговорів, якими він намагається поліпшити відносини з Москвою.

“Оскільки ми говоримо про майбутнє нашої країни, ми не хочемо бути виключені з переговорів. Ми не хочемо бути розмінною картою. Ми хочемо брати в цьому участь”, - сказала заступник міністра.

Вона також додала, що більше не вірить у джентльменські угоди, відзначивши, що анексією Криму Росія порушила більш ранню угоду – Будапештський меморандум 1994 року, згідно з яким Україна, Білорусь і Казахстан відмовилися від ядерної зброї в обмін на гарантії територіальної цілісності.

Зеркаль також повторила заклик Президента України Петра Порошенка до Заходу підтримувати санкції, накладені на Росію у 2014 році через анексію Криму та підтримку сепаратистів на Донбасі. 

"Це єдиний інструмент, який ми всі маємо, щоб запобігти подальшому сплеску агресії Путіна", - підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що двопартійна група американських сенаторів має намір ініціювати законодавство щодо накладення обмежень на дії президента Трампа щодо скасування санкцій проти Росії, запроваджених попередньою адміністрацією, без попереднього схвалення Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-