Росія формує дивізію поблизу українського кордону - Генштаб

Росія формує дивізію поблизу українського кордону - Генштаб

Укрінформ
Керівник багатонаціональної інспекційної групи України полковник Олексій Вершигора заявив, що поблизу українського кордону Росія формує нову дивізію.

Про це він сказав на брифінгу, присвяченому інспекції на території Ростовської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головний результат нашої інспекції - підтвердження створення нового формування - 150-ї стрілецької дивізії. Наразі сформовано штаб поблизу кордону з Україною. Чисельність дивізії становитиме 10,5 тисячі осіб», - заявив Вершигора.

За його словами, дивізія має сформуватися до кінця 2017 року. Наразі активно ведеться будівництво відповідної інфраструктури для тривалого зосередження військових частин та підрозділів.

Т.в.о начальника Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ полковник  Владислав Пономарьов додав, що наявність такого формування є потенційною загрозою нашій державі.

«Наявність поблизу з кордоном України цього формування, чисельністю 10,5 тисячі, звичайно не надає гарантій безпеки нашій державі, а є потенційною загрозою. РФ мала попередити про це всіх учасниць Віденського договору, тому ми вважаємо це грубим порушенням документу», - підкреслив Пономарьов.

Він додав, що Україна повністю виконує положення Віденського документу. Крім того, жодна з 57 держав ОБСЄ, крім України,  не приймала на своїй території такої кількості додаткових інспекцій понад встановлені квоти.

Як повідомляв Укрінформ, багатонаціональна група ОБСЄ, до складу якої увійшли представники України, Канади та Данії, провела на території Ростовської області інспекцію певного району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-