Порошенко вдячний українцям Естонії за їх підтримку у боротьбі з агресією РФ

Порошенко вдячний українцям Естонії за їх підтримку у боротьбі з агресією РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся з представниками української громади, що мешкають в Естонській Республіці, та подякував їм за активну позицію в питаннях боротьби України з російською агресією.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент подякував українцям Естонії за те, що вони активно допомагають Україні, організовують та проводять публічні акції на підтримку українських громадян, незаконно ув'язнених на території Росії, беруть участь в акціях протесту проти російської агресії в Україні", - йдеться в повідомленні.

Порошенко підкреслив, що зусилля українців за кордоном на підтримку України дуже важливі - вони допомагають українцям на Батьківщині захищатися від зовнішньої агресії, зміцнюють зв'язки між Україною та Естонією та наближають нашу країну до Європи.

Глава Української держави наголосив, що українські урядовці, дипломати, і парламентарії роблять все, щоб забезпечити світову коаліцію на підтримку України та назвав ці дії одним із найефективніших інструментів задля забезпечення територіальної цілісності, незалежності і захисту суверенітету нашої країни.

"Незважаючи на те, що ми відсвяткували 25 років нашої незалежності, справжнє народження держави відбувається лише зараз. Зараз українці роблять свідомий вибір на користь Європейського Союзу, на користь НАТО, свідомий вибір на користь побудови власної самостійної європейської держави. Без діаспори це було б неможливо", - сказав Президент. Він підкреслив, що Україна чітко обрала європейський шлях свого подальшого розвитку і послідовно ним рухається.

Порошенко також подякував за зусилля Конгресу українців Естонії, спрямовані на вилучення з продажу у найбільших книжкових магазинах Естонії українофобської продукції, відзначив діяльність Центру української культури у Таллінні і "Естонської ради біженців", які беруть участь у кампанії "Ukraina Heaks" ("Підтримка України") та подякував за організацію збору коштів для допомоги пораненим і їхнім родинам, а також переселенцям, які постраждали від російської агресії на Донбасі.

Зустріч відбулася в Українській греко-католицький церкві Центру української культури у Таллінні.

Центр Української культури у Таллінні є позаконфесійною організацією, яка відкрита для людей усіх вірувань. На території Центру розміщується невелика бібліотека, школа монастирських та українських народних ремесел, музей народного українського мистецтва, складовою частиною якого є експозиція українських писанок та експонати традиційного українського костюму східних та західних областей України, а також української вишивки, ткацтва, кераміки.

Президент перебуває 23 січня в Естонії з офіційним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-