Головування Естонії в ЄС: Порошенко й спікер Рійгікогу «звірили годинники»

Головування Естонії в ЄС: Порошенко й спікер Рійгікогу «звірили годинники»

Укрінформ
Президент Петро Порошенко на зустрічі зі спікером Рійгікогу (парламенту) Естонської Республіки Ейкі Нестором скоординували позиції щодо головування Естонії в ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Глава держави підкреслив надзвичайну важливість якнайскорішого запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України та подякував естонській стороні за чітку позицію у цьому питанні. Президент також поінформував спікера естонського парламенту про хід реформ в Україні. Він відзначив, що наша держава дуже зацікавлена у використанні успішного досвіду Естонії у впровадженні внутрішніх трансформацій відповідно до кращих європейських стандартів. Співрозмовники також скоординували позиції щодо головування Естонії в ЄС у другій половині 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Глава держави подякував спікеру Рійгікогу за активну позицію парламенту Естонії щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України та засудження агресії Росії, незаконної російської окупації Криму.

Крім того, Президент підкреслив важливу роль міжпарламентських зв'язків з підтримання плідного українсько-естонського політичного діалогу і висловив сподівання на подальший розвиток двосторонніх міжпарламентських контактів.

Петро Порошенко окремо подякував Ейкі Нестору за його особисту послідовну і активну позицію щодо України. Президент також відзначив міцну підтримку України депутатами естонського парламенту у різних європейських міжпарламентських інституціях.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-