Естонія є перспективним економічним партнером України - Порошенко

Естонія є перспективним економічним партнером України - Порошенко

Укрінформ
Естонська Республіка є перспективним економічним партнером України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом в Таллінні, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент окремо подякував естонській стороні за допомогу у впроваджені реформ в Україні. Петро Порошенко висловив сподівання на подальшу активну співпрацю з Естонією у питаннях імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та подякував за підтримку позиції України щодо необхідності якнайшвидшого набуття нею чинності», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Глава держави відзначив, що Естонія є дуже перспективним економічним партнером нашої держави.

Порошенко також висловив вдячність Прем'єр-міністру Естонії за тверду політичну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Одним з пріоритетних завдань було названо розширення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, в тому числі за рахунок використання можливостей, які надає зона вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Співрозмовники домовились активізувати економічну співпрацю, а також інтенсифікувати діяльність Міжурядової українсько-естонської комісії з питань торговельного, економічного та науково-технічного співробітництва і забезпечити проведення її чергового засідання у найближчі місяці. 

Крім того, під час зустрічі досягнуто домовленості пожвавити співпрацю в галузі електронного урядування та кібербезпеки.

Також сторони відзначили наявність значних можливостей для збільшення обсягів естонських інвестицій в Україну. Президент запросив естонський бізнес взяти участь у приватизації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-