Кальюлайд запевнила у підтримці України в програмі Східного партнерства

Кальюлайд запевнила у підтримці України в програмі Східного партнерства

Укрінформ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд наголосила, що Естонія рішуче підтримує Україну в програмі Східного партнерства та в намаганні отримати безвізовий режим з ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Таллінну.

"В нас є хороша співпраця в різних сферах та спільне розуміння багатьох процесів. Ми обговорили з Президентом Порошенком поточну ситуацію на Сході України, необхідність дотримання Мінських угод. Санкції проти російської Федерації треба продовжувати до повного виконання Мінських угод. Політика визнання цілісності України повинна виконуватись, політика невизнання анексії Криму з нашого боку буде продовжуватись", - сказала Кальюлайд.

Вона також наголосила, що Естонія підтримує продовження в Україні реформ, щоб в країні запанувала правова держав та "боротьба з корупцією дійшла до реальних результатів". Естонія також рішуче підтримує Україну в програмі Східного партнерства, в намаганні України отримати безвізовий режим в Європі, що, як гадає Кальюлайд, має статися в найближчі місяці.

Все це обговорювалось на переговорах. За словами президента, про це Естонія пам’ятатиме під час головування в Європейському Союзі. "Україна і раніше була пріоритетною державою нашого співробітництва. А після Майдану наша увага та підтримка збільшилися в кілька разів. Україна залишиться для Естонії пріоритетною державою взаємовідносин і в майбутньому", - відзначила Кальюлайд.

Вона також сказала, що їй особливо приємно привітати Президента України в Таллінні в той час, коли відзначається 25-річниця встановлення дипломатичних стосунків між Естонією та Україною.

Як повідомлялося, в програмі офіційного візиту Президента України Петра Порошенка зустріч із прем’єр-міністром Естонської Республіки Юрі Ратасом та спікером Рійгікогу (Парламенту) Естонської Республіки Ейкі Нестором.

Програмою візиту також запланована зустріч Президента України та пані Марини Порошенко з представниками української громади, які мешкають в Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-