В комітеті з нацбезпеки назвали причини для виключення Савченко й Льовочкіна

В комітеті з нацбезпеки назвали причини для виключення Савченко й Льовочкіна

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони хоче виправити допущені помилки і виключити зі свого складу народних депутатів Сергія Льовочкіна і В'ячеслава Богуслаєва, які фактично не беруть участі в його роботі.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат Андрій Тетерук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зважаючи на резонанс (учорашнього рішення про виключення Надії Савченко зі складу Комітету нацбезпеки і оборони. - Ред.), я хотів би зняти напруження, що ми боремося проти Надії Савченко. Зовсім ні. Вчора так само було прийнято до розгляду рішення про виключення з лав Комітету не тільки народного депутата Сергія Льовочкіна, але й В'ячеслава Богуслаєва", - сказав Тетерук.

Він додав, що за час роботи Комітету народний депутат Богуслаєв не відвідав жодного засідання, а Льовочкін був присутній лише на кількох.

Тетерук також пояснив, що підставою для ухвалення рішення про виключення Надії Савченко з Комітету з нацбезпеки і оборони стала доповідь співробітників Служби безпеки України про її зв'язки з ватажками так званих ЛНР/ДНР Захарченком і Плотницьким. З огляду на це члени Комітету вирішили, що народний депутат Савченко не може бути присутньою на закритій частині засідань, де обговорюються важливі питання, які містять військову і державну таємницю, а після цього некотрольовано перетинати кордон України і мати контакти з ватажками територистичних угруповань ЛНР/ДНР.

"Все це дає нам підстави виключити Надію Савченко з комітету", - зазначив Тетерук.

Він також зазначив, що у Комітеті з нацбезпеки і оборони вміють визнавати свої помилки і хочуть зміцнити його склад налаштованими на ефективну роботу народними депутатами, які робитимуть все, щоб зміцнити безпеку країни і розвивати Збройні сили України.

Як повідомляв Укрінформ, члени Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони на засіданні 18 січня підтримали постанову про виключення Надії Савченко зі складу даного комітету.

Пізніше Савченко заявила на брифінгу біля Верховної Ради, що це рішення незаконне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-