Посол України в США про статтю Пінчука для WSJ: Акела промахнувся

Посол України в США про статтю Пінчука для WSJ: Акела промахнувся

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий розкритикував бізнесмена Віктора Пінчука за позицію щодо Донбасу, висловлену в статті для The Wall Street Journal.

Він написав у Фейсбуці, що великий бізнес мав би зосередитися на підтримці України, а не "допомагати ворогам".

"Мене запитують: яке твоє ставлення до статті Віктора Пінчука у WSJ. Чесно кажучи, не бачу потреби реагувати. Спроба вловити коньюктурно момент і бізнес - as usual. Вважаю, що це той випадок, коли "Акела промахнувся", - зазначив Чалий.

Він додав, що хотів би побачити в американських ЗМІ думку українських хлопців з передової, або, принаймні, тих, хто там побував.

"Що прикро - ми тут в США намагаємося протидіяти російським інформаційним атакам, а з України їм і підіграють. Ніяких ресурсів не вистачить. Сподіваюся, в 2017- му наш великий бізнес нарешті почне вкладатися у власне виживання в Україні та підтримку наших партнерів, а не допомагати ворогам", - вважає посол.

Стаття, підписана іменем Віктора Пінчука, "Україна має вдатися до болючих компромісів для миру з Росією" (Ukraine Must Make Painful Compromises for Peace With Russia), що вийшла 29 грудня в американському виданні The Wall Street Journal, уже викликала широку хвилю критики. Зокрема, "запрошенням до капітуляції" назвав її голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-