Перше закордонне відділення Українського інституту планують відкрити у Варшаві

Перше закордонне відділення Українського інституту планують відкрити у Варшаві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ планує наступного року добудувати у Варшаві приміщення для першого відділення Українського інституту за кордоном.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив заступник міністра закордонних справ - керівник апарату Вадим Пристайко.

 "Ми плануємо сконцентрувати ресурси і спробувати добудувати у Варшаві приміщення, в якому хочемо відкрити перше відділення Українського інституту за кордоном - організації, сенс існування якої - просування позитивного іміджу України в світі.  Адже ми всі чи не щодня стикаємося з тим, що наша традиційна дружба зараз проходить черговий складний етап. Тому ми вважаємо, що маємо донести полякам своє бачення того, як можемо переступити через те, що нас розділяє", - сказав Пристайко.

Він висловив вдячність прем'єр-міністру, уряду і народним депутатам за те, що бюджет Міністерства закордонних справ на наступний рік збільшено на третину - до 4 млрд гривень. Водночас, за словами заступника міністра, слід мати на увазі, що 92 відсотки видатків МЗС здійснюється у валюті, тому реальний бюджет зовнішньополітичного відомства залежить від курсу долара.

"Якщо наступного року ми вчасно отримаємо закладені в бюджеті кошти, то вийдемо на приблизний мінімум, необхідний для мінімального розвитку.  Але ми вирішили використати ці додаткові гроші на конкретні проекти", - повідомив Пристайко.

Повну версію читайте на сайті Укрінформу в розділі "Інтерв'ю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-