Резолюція ООН щодо Ізраїлю повертає міжнародній політиці дух чесності - експерт

Резолюція ООН щодо Ізраїлю повертає міжнародній політиці дух чесності - експерт

Укрінформ
Безкомпромісна позиція Нової Зеландії щодо співавторства резолюції РБ ООН 2334 стосовно ситуації на Близькому Сході демонструє можливість вести чесну і незаангажовану зовнішню політику у сучасному світі.

Так вважає експерт, професор права Університету Вайкато Александр Гіллеспі вважає, пише новозеландське видання NZ Herald.

«Нова Зеландія зробила це (стала співавтором резолюції, - ред.), бо дії Ізраїлю не тільки роблять посміховисько з міжнародних правил, яких всі інші повинні дотримуватися, вони також створюють чіткі перешкоди для відновлення миру між палестинцями та ізраїльтянами у проекті «двох держав», - цитує видання слова Гіллеспі.

Новозеландський експерт також наголосив, що його країна була першою, хто публічно дорікнув Китаю щодо розбудови та мілітаризації спірних територій у Південно-Китайському морі всупереч міжнародним рішенням. Посол Нової Зеландії в ООН нещодавно різко розкритикував Росію за використання права вето, назвавши це «цинічною спробою запобігти вирішенню серйозної гуманітарної кризи в Сирії», тож позиція Нової Зеландії щодо Ізраїлю є нічим іншим, як намаганням вести чесну і справедливу зовнішню політику.

Гіллеспі вважає, що такій маленькій країні як Нова Зеландія знадобилася неабияка мужність, щоб стати співавтором резолюції, однак відкидає можливість погіршення відносин із США через згаданий крок.

За його словами, якщо нова американська адміністрація хоче ефективно протистояти Китаю в регіоні, їй знадобиться підтримка Австралії та Нової Зеландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-