Нетаньягу звинуватив США у антиізраїльській риториці

Нетаньягу звинуватив США у антиізраїльській риториці

Укрінформ
Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звинуватив держсекретаря США Джона Керрі в проголошенні антиізраїльською промови.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Виступ Керрі сьогодні був спрямований проти Ізраїлю, як і резолюція Радбезу ООН, яку він просував", - заявив прем'єр-міністр.

Нетаньягу вважає, що під час своєї промови Керрі був "одержимо зосереджений" на проблемі ізраїльських поселень на окупованих територіях. При цьому, на думку ізраїльського прем'єра, держсекретар США практично не торкнувся кореня проблеми, а саме "небажання палестинців визнати державу Ізраїль в яких би то не було кордонах".

Раніше в середу, виступаючи в Держдепі США, Керрі заявив, що перспектива врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту за принципом співіснування двох держав - ізраїльського і палестинського - наразі знаходиться під загрозою.

Він також підкреслив, що резолюція ООН, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на окупованих землях, відповідає американським цінностям.

Мова йде про прийняту в п'ятницю резолюції ООН із закликом "негайно і повністю припинити всю поселенську діяльність на окупованих палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим".

Діюча адміністрація США відмовилася накладати вето на резолюцію і проінструктувала американських дипломатів утриматися при голосуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-